Misky a talíře
Řazení produktů
Značky
Barva
Dřevina
Materiál
Specifikace
Velikost
Vzor - motiv
Země původu
Výpis produktů
Ovládací prvky výpisu
Jaké jsou výhody používání dřevěných misek?
Už od dob, kdy se lidé naučili používat první nástroje, si vyráběli dřevěné nádobí. Primitivní lžíce, misky a talířky. Oblíbené dřevěné nádobí vytlačila až glazovaná keramika kolem 17. století. Dřevěné misky a talíře v poslední době získává opět na popularitě. Nejen díky svému originálnímu vzhledu, protože dřevěné salátové mísy jsou na stole zajímavou dekorací, ale i jako ekologické nádobí.
Proč je dřevo oblíbené?
Důvod je jednoduchý. Dřevo je přírodní materiál, který je biologicky odbouratelný a obnovitelný. Dnešní mladá generace dbá na ekologii a to je dobře. Navíc je dřevo vždy „hřejivým“ prvkem do interiéru, ať už jde o nábytek z masivního dřeva, dřevěné dekorace, anebo nádobí. Vezmete-li dřevěnou misku do dlaní, budete mít uklidňující pocit. Dřevo je teplé, nestudí jako keramika, či nerez. Navíc má další výhodu – když jíte z dřevěné misky, protivně necinká. Dřevo je odolné a stárne pomalu, navíc s používáním získává zajímavou patinu.
Jak se starat o dřevěné nádobí?
Dalším mýtem kolem dřevěného nádobí je to, že dřevěné povrchy se špatně udržují a jsou plné bakterií. To není pravda, naopak pokud se porovnávají bakterie na povrchu dřevěných prkének a těch plastových, větší množství bakterií bylo nalezeno na plastu. Některé druhy dřeva jsou navíc přírodně antibakteriální.
Dřevěné nádobí je také prospěšnější pro naše zdraví. Neobsahuje škodlivé BPA a další toxické látky, neuvolňují se z něj při používání do povrchu mikroplasty , ani těžké kovy. Proto je dřevěné nádobí vhodné i pro pokrmy nejmenších strávníků.